Jonosh Kermis: Brother Moon, Certain Animals, In The Attic, Lilith

Vi Va Vatte!


Brother Moon

Zeg je Brother Moon, dan zeg je muzikale uitersten. Met hun aangename kruising van indie, (prog)rock, oldschool en singer-songwriter verovert Brother Moon langzaam de harten van menig Nederlander. De Brabantse band neemt muziek én publiek bloedserieus.

De bandleden willen de ambachtelijke rijkdom van songwriting hoog houden en maken hun songs met creatieve toewijding en oor voor detail. Ze laten zich graag beïnvloeden door melodieuze bands als Elbow, Eels, Fleetwood Mac en The Beatles. Imago interesseert hen geen zier. Goeie, eerlijke, doordachte muziek des te meer.

Een wonderlijk verhaal, dat van Brother Moon. Sinds hun jeugdjaren sloegen broer Michiel (drums) en zus Jenne (toetsen) Snijders elkaar de koppen in als het ging over muzieksmaak. Waar broer smulde van goedgevulde symfonische rock, walgde zus van zoveel notenoverdaad. Samen een band vormen was uitgesloten.

Nu, 20 jaar verder, is het smaakverschil onveranderd. Toch vormen ze een band sinds 2018. Dat is puur en alleen te danken aan de doorgewinterde indie-liefhebber Chris van de Ven (bas) en oldschool broekie Nick Verberne (gitaar), die als stootkussens fungeren tussen de twee kemphanen. Het resultaat is een aangename kruising van uitersten.

Het debuutalbum Dysnomia vind je in alle online music stores.

https://www.youtube.com/watch?v=l65kX7OukqY

Certain Animals

https://youtu.be/T8D4zmjENOQ


In the Attic

Beleef een rauwe mix van de politiek beladen agressie van Rage Against the Machine en het zichtbare spelplezier van een viertal puppy’s, maar dan met een eigen, Lierops/Astens sausje eroverheen. Dynamische, harde doch emotionele nummers laten de bar trillen vanaf de eerste noot tot de laatste. Laat je meeslepen door scherpe gitaarlijnen, funky baspartijen, beukende drums en imponerend geschreeuw. Stil staan bij een show van In the Attic is haast onmogelijk.

Jonosh: “Ryan Gosling? Johnny Dep? Harambe? Gert fucking Verhulst? Ja – oké, dat zijn best mooie mannen. Maar deze beren kunnen absoluut niet op tegen het mannelijk spektakel dat IN THE ATTIC heet. Met bastaard van Zach de la Roche/alpha-hunk Lennard Fransen op vocalen kunnen wij niks anders doen dan ons stevig vasthouden voor een collectief (muzikaal) orgasme.”

https://www.youtube.com/watch?v=TAulDgjMUiM

Lilith

Drie eigenzinnige meiden met een gezonde dosis punkattitude en een rugzak vol muziekachtergronden. Tessa begon al bijna tien jaar geleden met het schrijven van liedjes op haar kamer, Inge studeert momenteel aan de Metal Factory in Eindhoven en Maaike studeert dit jaar af aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Samen vormen zij de band Lilith. Een band die geïnspireerd wordt door de riot-grrrlmovement uit de jaren 90, maar niet bang is voor een goede popformule. De nummers zijn catchy, hard en melodieus. Zelf beschrijven zij hun stijl als de liefdesbaby uit de lesbische relatie tussen Brody Dalle en Taylor Swift. ‘Good girls swallow, bad girls spit’ is hun motto dat nu wordt vereeuwigd in een tweetal EP’s. Good Girls Swallow kwam afgelopen april uit en is op Spotify te beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=L9eK9NADFzU

Helaas kan Thaïti vanavond niet komen spelen tijdens Jonosh Kermis: Brother Moon, Thaïti, In the Attic, Lilith 

Certain Animals uit Rotterdam komt ze vervangen, deze heren stonden al op Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross met hun psychedelische rock. Hierdoor hebben we vandaag ook een nieuw tijdschema.

Brother Moon: 16:00 – 16:30 en 17:00 – 17:30

In the Attic: 20:00 – 20:40

Lilith: 21:00 – 21:40

Certain Animals: 22:00 – 22:40